برای اینکه بتوانید رایانه یا گوشی خود را به اینترنت متصل کنید می توانید از راه های مختلف این کار را انجام دهید. برای مثال، می توانید از اینترنت کابلی استفاده کنید. ایجاد بستر و زیرساخت های لازم برای اینترنت کابلی هزینه بسیار زیادی دارد. در مورد استفاده از اینترنت های مختلف DSL نیز به خطوط ثابت شهری نیاز است. به همین دلیل در برخی مناطق روستایی یا نواحی جاده ای و بین شهری به دلیل عدم دسترسی به خطوط تلفن ثابت امکان اتصال به اینترنت با سل های مختلف DSL نیز وجود ندارد. برخورداری از اینترنت دارای سرعت بالا و فاقد نیاز به کابل یا خطوط تلفن ثابت می تواند راهگشا باشد. به همین دلیل فناوری WiMAX وارد بازی رقابت شد. ما در این بخش به معرفی کامل WiMAX خواهیم پرداخت.
WiMAX چیست؟
در حالت کلی وایمکس شباهت زیادی به شبکه وای فای دارد. اما پوشش دهی وایمکس در مقایسه با وای فای بسیار بیشتر است. از این فناوری حتی در مناطقی که فاقد شبکه تلفن است، می توان استفاده کرد. در یک تقسیم بندی کلی می توان این شبکه را به دو بخش دکل و دریافت کننده WiMAX تقسیم کرد. دکل وایمکس مشابه با دکل های به کار رفته در شبکه تلفن است. پوشش دهی این دکل بسیار بالا است. دکل های وایمکس از طریق کابل به اینترنت متصل هستند. از سوی دیگر برای انتقال داده ها می توان بین دکل ها ارتباط برقرار کرد. دریافت کننده، یک مودم ساده است. دریافت کننده حتما باید به یک آنتن ویژه متصل باشد. این آنتن در برخی مدل ها درونی و در برخی مدل های بیرونی است.
سرعت WiMAX
برای انتقال داده ها از طریق این فناوری، امواج رادیویی به کار گرفته می شوند. برای عدم دسترسی افراد دیگر به داده های شخصی، این داده ها به صورت رمزگذاری شده منتقل می شوند. سرعت انتقال داده ها در WiMAX بسیار بیشتر از شبکه های وای فای معمولی است. شبکه وایمکس می تواند تا شعاع 30 کیلومتری از دل را پوشش دهد. البته سرعت این فناوری به فرکانس، انرژی و شرایط جوی وابسته است.
انواع مودم های WiMAX